Primer van intimidar als alcaldes...

0
0 votos
13-09-2017
Publicidad
Puigdemont llança la consigna d'encarar-se amb els alcaldes que dissenteixen de l'1-O.
 Primer van intimidar als alcaldes...
Puigdemont llança la consigna d'encarar-se amb els alcaldes que dissenteixen de l'1-O.

 

Enmig del pols entre el Govern i els ajuntaments per la cessió de locals municipals per l'1-O -en el qual la majoria dels consistoris de les grans ciutats catalanes han refusat col·laborar- el president de la Generalitat Carles Puigdemont ha llançat una consigna inaudita. Ha fet una crida als sobiranistes a encarar-se amb els alcaldes que es neguen a cedir espais, o que es mostrin renuentes a la crida. La intimidació com a arma política -que també promouen les joventuts de les CUP amb la consigna “assenyalem-els” (“assenyalem-los”) contra els qui no accepten la independència- desprèn la inequívoca pudor del feixisme. Necessiten de la por i la pressió per imposar la seva estafa antidemocràtica.

Ho ha escrit el molt perspicaç Enric Juliana: "El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, efectuava a Sant Joan Despí una crida als sobiranistes a encarar-se amb els alcaldes que es neguen a concedir locals municipals per al referèndum, o que es mostren renuentes a això, sense haver pres encara una decisió definitiva. Pressing total a Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, als alcaldes socialistes de l'àrea metropolitana, i de Lleida i de Tarragona. Sense logística en aquests municipis, el referèndum pot quedar desarticulat. “Quan els vegeu pel carrer, digueu-los: ‘Mira'm als ulls, et deus a mi’. I de forma serena pregunteu-los: ‘Em deixaràs votar o m'impediràs que voti?’. Consigna de Puidemont: encarar-se al carrer amb els alcaldes que dissenteixen".

No és l'única consigna d'aquest tipus que s'està llançant aquests dies contra tot el que faci olor de dissident, especialment contra l'esquerra que qüestiona el discurs independentista. Les joventuts de les CUP han llançat grans tanques publicitàries sota l'eslògan “assenyalem-els” (“assenyalem-los”). Els cartells contra el periodista Jordi Évole que mostren al creador de Salvats sota el rètol de "Es Busca" per equidistant han estat aplaudits per organitzacions de l'entorn sobiranista com Suma't.

Assenyala al dissident. Encara't amb ell. Que serà el següent? mostra-li les dents? escup-li? o alguna cosa pitjor?.

Aquestes consignes adquireixen tot el seu sinistre sentit en les petites poblacions, on tothom es coneix, on els edils estan a mà. Poblacions de mil o dues mil habitants, com la gran majoria de municipis que a hores d'ara han dit que sí al requeriment del Govern de Puigdemont per prestar els seus locals a l'1-O. És cert que és en aquest tipus de municipis és on el soberanisme porta dècades fent-se forta. Però és cert també que les actituds d'aquests dies mostren els ullals i les actituds intolerants als quals s'han d'enfrontar els que volen canviar això.

Encarar-se amb els alcaldes. Alguns no faran gens perquè ells no són alcaldes. Però després aniran a per el següent, continuant en escalada bertoldtbrechtiana. Encara hi ha temps per impedir que els ous de la serp niïn a Catalunya.

¿Qué te ha parecido el artículo?
Publicidad