La llei Fundacional de la República Catalana i de Transitorietat

Sobretot, antidemocràtica

0
0 votos
13-09-2017
Publicidad
Puigdemont vol imposar una nova legalitat a Catalunya contra la voluntat de més de la meitat de la població, i que retalla llibertats i drets democràtics
 Sobretot, antidemocràtica
Puigdemont vol imposar una nova legalitat a Catalunya contra la voluntat de més de la meitat de la població, i que retalla llibertats i drets democràtics

Va tornar a succeir. L'endemà d'aprovar la llei del reférendum, el corró de Junts pel Sí i la CUP es va engegar per il·luminar la “llei Fundacional de la República Catalana i de Transitorietat”.
Es va arrabassar una vegada més els drets als diputats de l'oposició. Amb la “via exprés” utilitzada es va prohibir qualsevol debat a la totalitat, es va impedir als diputats recórrer al Consell de Garanties Estatutaries, i es va limitar a sol dues hores el termini per poder presentar esmenes.
L'autèntic rostre antidemocràtic dels qui pretenen imposar la ruptura a la majoria social catalana es va evidenciar en aprovar el que és en els fets una mini constitució per una Catalunya independent sense poder debatre-ho i emmordassant a l'oposició.
Dictaminant que entrarà en vigor en un termini de 48 hores si guanya el Sí l'1-O, en un referèndum on no hi ha sòl de participació. És a dir, una quantitat que Síes que equivalgui per exemple al 20% dels catalans s'imposaria sobre el 80%.
S'omplen la boca de el “dret a decidir” però prohiben qualsevol capacitat de decisió en el propi parlament als diputats de l'oposició que representen a més de la meitat dels catalans.
S'escuden permanentment en “la voluntat de la majoria” però aproven una llei dissenyada perquè una minoria pugui imposar-se de forma antidemocràtica sobre la resta de la població.
La llei Fundacional de la República Catalana i de Transitorietat no és que sigui il·legal, és que sobretot és antidemocràtica.
Polvoritza no solament la Constitució sinó també el propi estatut català. I ho fa per imposar una nova legalitat que ofereix moltes menys garanties i drets democràtics.
En la “República Catalana” que anuncien pomposament desapareixeria la divisió de poders, pilar fonamental de la democràcia des de la revolució francesa.
La justícia estaria sotmesa a un president omnipotent, que nomenaria directament al president del tribunal constitucional català, i determinaria la majoria dels seus membres.
A més, s'estableix que els decrets llei aprovats pel govern no estarien sotmesos a control algun per part de cap instància judicial.
Avui a Espanya es pot recórrer davant la justícia una llei aprovada pel govern de Rajoy si retalla drets o llibertats reconeguts en la constitució. Puigdemont tritura públicament aquest mecanisme de defensa contra els abusos de qualsevol govern, acte atorgant-se facultats pròpies d'un monarca absolut.
La llei aprovada per Junts pel Sí i les CUP també permet crear una Síndicatura Electoral marginant a l'oposició, qüestionant així la neteja democràtica de les eleccions.
Tots i cadascun dels set títols, 89 articles i tres disposicions finals de la “llei Fundacional de la República Catalana i de Transitorietat” és un atac contra els mateixos fonaments d'una societat democràtica.
Puigdemont, com abans Mas, han estat els més avançats a executar retallades en sanitat, educació, ajudes socials... Ara sabem que també són els que més lluny volen arribar a retallar la democràcia.

¿Qué te ha parecido el artículo?
Publicidad