Es publica en segon manifest “1-O Estafa Antidemocràtica”

0
0 votos
24-09-2017
Publicidad
Mes de dos mil professionals i activistes d'esquerres s'uneixen per tornar a denunciar l'estafa de la convocatòria de l'1 d'octubre
 Es publica en segon manifest
“1-O Estafa Antidemocràtica”
Mes de dos mil professionals i activistes d'esquerres s'uneixen per tornar a denunciar l'estafa de la convocatòria de l'1 d'octubre

 

Una setmana després de la publicació del manifest “1-O Estafa Antidemocràtica” en el periòdic El País, gairebé dos mil signants s'han adherit als mil inicials; personalitats, professionals, activistes, sindicalistes i ciutadans en general de tota Catalunya.

Entre els nous signants del manifest estan els escriptors Lorenzo Silva, Nuria Amat, Inka Martí, Salvador Oliva i Sergio Gaspar, la poeta i membre de la RAE, Clara Janés, Hans Meinke, director Cercle de l'Art, l'assagista Jordi Gracia o el crític de cinema Román Gubern.

A més dels signants que ja recolzaven el manifest, com el músic Alfonso de Vilallonga, Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal Anticorrupció, el dibuixant Nazario, els escriptors Ignacio Martínez Pisón, Javier Voltes i Javier Marías, la directora Isabel Coixet, el dissenyador Javier Mariscal, els directors Joaquín Oristrell i José Luis Guerín, les actrius, Mónica Randall i Julieta Serrano, el filòsof i diputat del PSC, Manuel Cruz, la coportavoz de Retallades Zero Nuria Suárez o la catedràtica Victoria Abellán.

Un manifest que denuncia l'1-O com una estafa antidemocràtica i que crida a “no participar en aquesta convocatòria, que és l'oposat a un exercici de lliure decisió del poble de Catalunya”. En el seu mateix encapçalament, el manifest resa “No participis. No votis”.

Els signants, que es presenten com a “persones d'esquerres” de “variada adscripció ideològica i de diferents cultures polítiques”, defensen “el marc d'un Espanya plural on estiguin reconegudes totes les identitats dels pobles que la integren”, i exposen cinc raonsr les quals la convocatòria de l'1-O no és transparent, ni democràtica, margina a l'oposició, i és unilateral.

Segons els promotors del manifest, “els qui signem el manifest, rebutgem les polítiques del govern de Rajoy”, però asseguren que “gens justifica imposar de forma unilateral i antidemocràtica” un projecte que se sustenta sobre la base de partits que no representen més del 36% del cens i que assenyalen i marginen a la majoria. Més aviat al contrari, “és un exemple de la naturalesa d'allò que es vol construir i que, per descomptat, és tot el contrari a un procés de lliure elecció”.

El manifest, que està signat en la seva gran majoria per catalans, compte també co el suport d'un petit grup de signants de la resta d'Espanya, entre els quals es troben el músic Miguel Ríos, l'escriptora Rosa León, Antonio Gutiérrez, el que va anar secretari general de CCOO, l'actriu Charo López i l'actor Manuel Galiana, el dramaturg José Chamizo, que va ser defensor del poble andalús durant 17 anys, els escriptors Antonio Orejudo, Juan José Millás, Manuel Rico, Rosa Montero, Juan Madrid, Vicente Molina Foix, Vicente Verdú i Fanny Rubio, l'advocada Cristina Almeida, el director de cinema Fernando Colomo, l'economista Juan Torres i el catedràtic de Dret Constitucional Roberto Viciano.

Entre les organitzacions que ho signen estan Federalistes d'Esquerres, Convocatòria Cívica, Retallades Zero, Els Verds – Grup Verd, Alternativa Ciutadana Progressista, Unificació Comunista d'Espanya, i fins a 60 col·lectius polítics i socials.
¿Qué te ha parecido el artículo?
Publicidad