Pyongyang llança un segon míssil sobre Japó

0
0 votos
15-09-2017
Publicidad
Corea del Nord ha llançat un nou míssil sobrevolant Japó, tibant encara més l'explosiva situació internacional a la zona.
 Pyongyang llança un segon míssil sobre Japó
Corea del Nord ha llançat un nou míssil sobrevolant Japó, tibant encara més l'explosiva situació internacional a la zona.

Aquesta prova balística amb un míssil de mig abast ha demostrat que el règim de Kim Jong-un té capacitat per aconseguir l'enclavament nord-americà de la illa de Guam, en el Pacífic. Cada nova provocació de Pyongyang acosta encara més a Japó i Corea del Sud sota el paraigua d'EUA, que utilitza les amenaça nord-coreana per impulsar la militarització de la zona i avançar en el cèrcol a Xina. Mentre, Pequín -que s'ha unit a les sancions de l'ONU contra Corea del Nord- crida a la calma i insisteix en la "doble distensió" com la via per resoldre aquest greu conflicte que amenaça la pau a la zona i al món.

Un nou míssil balístic d'abast intermedi -un Hwasong-12, el mateix model que Corea del Nord va disparar per sobre de territori nipó el passat 29 d'agost- ha sobrevolat l'illa de Hokkaido, al nord de Japó, aconseguint una altura de 770 quilòmetres i volant una distància de 3.700 quilòmetres abans d'estavellar-se en el Pacífic. Amb aquesta trajectòria, el règim de Kim Jong-un deixa clar que té capacitat balística per aconseguir l'illa de Guam, un estratègic enclavament nord-americà al sud de Japó que alberga importants bases militars. El llançament és el primer des de la sisena prova nuclear de Corea del Nord i les noves sancions de l'ONU contra Pyongyang.

Tant Japó -on s'ha alertat a la població de Hokkaido que no surtin de les seves cases- com Corea del Sud han redoblat el seu estat de màxima alerta i han exigit la més rotunda condemna. Les autoritats nipones han acordat reunions amb Washington per acordar mesures contra l'amenaça nord-coreana. Cada provocació de Pyongyang fa que -enfront de les resistències de líders com el president sud-coreà Moon Jae-*in, defensor d'una solució diplomàtica amb el Nord- es reforcin els llaços polítics, diplomàtics i sobretot militars entre Seül i Tòquio amb Washington, que utilitza les bravatas de Kim Jong-un per avançar en el seu objectiu estratègic de voltar militarment a Xina.

Mentre la tensió puja nous esglaons cada setmana, creant una situació explosiva on una espurna incontrolada pot acabar desencadenant un conflicte d'inimaginables proporcions, Xina -sabedora que la situació de Corea és una bomba de rellotgeria contra ella- intenta cridar a la calma. "Malgrat el desafiament de Corea del Nord, el món ha de romandre tranquil", titula l'editorial de Global Times. Pequín -un dels pocs interlocutors internacionals que li queden al règim de Kim Jong-un- insisteix en la seva política de “doble suspensió", per la qual Corea del Nord desisteixi de noves proves d'armament a canvi de la fi de les maniobres militars nord-americanes.

El govern xinès, obligat per les contínuas provocacions de la seva irritante veí nord-coreà, s'ha unit fa setmanes a les sancions de l'ONU i fins i tot sospesa imposar un embargament total de petroli a Pyongyang, però insisteix en no alimentar l'espiral de tensió amb respostes militars d'EUA o de Corea del Sud.

"Els Estats Units i Corea del Sud haurien de canviar les seves estratègies d'amenaces de força anteriors per reduir les tensions en la Península Coreana. Encara que les sancions tindran un efecte a llarg termini, la creixent pressió militar sobre Corea del Nord només farà el contrari. Aquest matí, Corea del Sud va llançar dos míssils en resposta immediata al llançament de Corea del Nord. Això només encoratjarà al Nord. Seül creu realment que els seus míssils espantaran a Pyongyang?. Estats Units i Corea del Sud han de fer esforços per guiar a Corea del Nord cap a una nova adreça estratègica. Una Corea del Nord aïllada serà més racional si la societat internacional la tracta d'una manera racional", raona el Global Times, organo oficiós de Pequín.

¿Qué te ha parecido el artículo?
Publicidad