50 anys de lluita

50 anys de lluita en els quals De Verdad ha mantingut una línia inalterable i persistent d'unir al nostre poble contra els seus principals enemics. 50 anys fecunds , en els quals no només el nostre tiratge, els nostres lectors s'han multiplicat sinó que també han permès generar iniciatives tan valuoses com la xarxa d'Ateneus XXI, o les revistes mensuals Foros21 i Chispas. I ara amb les noves tecnologies, De Verdad Digital i De Verdad Tv viatjant més enllà de les nostres fronteres rumb al món hispà.

A la fi de 1968, quan neix Tribuna Obrera, en plena guerra freda, el món és una convulsió d'explosions revolucionàries i a Espanya es viu l'explosió final de la lluita antifeixista. Tribuna Obrera és llavors una revista que orienta als lluitadors antifeixistes i que dóna nom a un grup de revolucionaris en el si dels quals va a sorgir Unificació Comunista d'Espanya. Amb la transformació de Tribuna Obrera en partit polític, en Unificació Comunista d'Espanya, naixerà una nova publicació Arma del Poble, 1972, amb un doble repte: d'una banda donar resposta a la nova situació política de la transició a Espanya, per un altre a la construcció d'un partit revolucionari de nou tipus.

En 1980 l'arribada de Reagan a la Casa Blanca va suposar una nova cruïlla de la lluita de classes al món, la recrudescència de la “guerra freda” i el principi de l'esclat de la unió Soviètica. A Espanya s'iniciava la “segona transició” sota el 23 F que portaria al nostre país a la plena integració en l'OTAN i en l'estratègia militar nord-americana. Per donar una resposta a la nova situació naixeria en les eleccions generals de 1982, una nova publicació: De Verdad, el periòdic quinzenal d'Unificació Comunista d'Espanya. Un nou format que combina l'actualitat amb l'anàlisi , l'agitació amb la propaganda, les consignes de lluita immediates amb les demandes fonamentals del nostre poble.

De Verdad ha estat present, en primera línia, en totes i cadascuna de les batalles principals en què s'estava decidint el rumb polític i la destinació del nostre país. Contra l'OTAN i pel Referèndum, contra les bases americanes, contra la corrupció i la traïció dels governs de F. González, cridant a mobilitzar-se contra l'enviament de tropes espanyoles a la primera Guerra del Golf, a la guerra de Kosovo, atrevint-se a ser la primera veu de l'esquerra a denunciar el nazi-feixisme de Arzallus i els seus, , recolzant la rebel·lió democràtica, enfrontant-se al decret del govern d'Aznar i la seva participació en la guerra de l'Iraq…

El segle XXI, batejat amb el foc dels atemptats de les Torres Bessones i el Pentàgon va portar una cruïlla marcada per l'objectiu d'EUA de convertir-se en l'única superpotència i col·locar al món sota la seva dictadura exclusiva. El control de la informació i les idees està cada vegada en menys mans i sobretot en mans de grans grups financers vinculats als plans del hegemonisme. Neix Chispas! Esclats de llum enfront del pensament “zero” dels monopolis i el control de l'imperialisme.

Respostes i alternatives per defensar les condicions de vida, llibertat i treball dels pobles i els treballadors. Anàlisi i debat sobre els problemes teòrics i ideològics del nou món que vivim i que es presenten davant els moviments socials i revolucionaris , en particular, davant l'esquerra òrfena de pensament del nostre país.CONEIX LES NOSTRES PUBLICACIONS